Nieuws

Even voorstellen: Mijn naam is Mervin Wigbels en ik ben 48 jaar oud. Ik woon met mijn vriendin, kind en bonuskind in Lelystad. In opvolging van Jan Huizingh mag ik nu aan de slag als wijkagent voor de dorpen Nagele, Schokland, Ens, Kraggenburg en Marknesse.

In mei 2001 ben ik begonnen bij de politie met de opleiding aan de Boskamp in Leusden. Mijn eerste jaren straatervaring heb ik op mogen doen in de drukte van het mooie Amersfoort. Hierna heb ik in oktober 2006 mijn werkplaats in Amersfoort mogen omwisselen voor Dronten, waar ik meer verdieping in mijn werk vond.

Sinds eind mei 2021 werk ik nu als wijkagent in de prachtige Noordoostpolder. Ik sta in mijn huidige rol als wijkagent midden in mijn wijk en zoek de verbindingen met burgers, gemeente en externe partijen. De sociale interactie vind ik één van de leukste onderdelen van mijn werk en ik merk ook dat ik daar in mijn kracht zit. Goed contact met mijn wijkbewoners zie ik als cruciaal en zorgt ook voor een zo belangrijke gevoel van veiligheid in de wijk. Ik ben een wijkagent van de straat. Ik stap daarom ook regelmatig op de fiets om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in de wijk.
In deze moderne tijd van sociale media, zorg ik er voor dat ik ook via deze wijze communiceer en benaderbaar ben voor mijn wijkbewoners. Volg mij dus ook op Instagram! Uiteraard ben ik ook gewoon te bereiken via telefoonnummer 0900-8844 of per email mervin.wigbels@politie.nl

Tot ziens!

foto wijkagent

Woensdagmorgen 18 augustus zijn er vakantie activiteiten georganiseerd door STEK in samenwerking met Carrefour.
Alle kinderen hebben een ontzettend toffe ochtend gehad

De kleuters hebben zich vermaakt met spelletjes.
Kinderen uit groep 3 tot 6 zijn ontsnapt uit het dorp Donderadeel.
De jeugd van 10 tot 16 jaar had een skate clinic en hebben goede Nices geleerd.

STEK kijkt terug op een geslaagde ochtend en met dank aan de vrijwilligers die geholpen hebben.

Vakantie act 1jpg

Vakantie act 2

Vakantie act 3

 

Hallo allemaal!

Omdat wij helaas niet meer bij onze oude facebookpagina van Stek kunnen, hebben wij een nieuwe gemaakt.
Dat is nu   https://www.facebook.com/STEK-Kraggenburg-102142085491235    

Je kunt deze bijvoorbeeld toevoegen aan je eigen Facebook pagina met "vind ik leuk"
Heb je nog een "vind ik leuk" naar de oude Facebook pagina van STEK, dan kun je die verwijdere. Lees hoe dit moet op: https://www.facebook.com/help/226926007324633

Volg ons dus op Facebook om op de hoogte te blijven van onze leuke activiteiten die wij voor jong en oud verzorgen!
Op 18 augusus is er de traditionele vakantie-activiteit met als thema "Ontsnap uit je dorp" Meer informatie zal nog volgen in de Agenda en op Facebook.

Op 18 augusutus is er ook een skate clinic. Kijk verder bij Agenda

 

Kleuterjuf Vera Arink en haar man, conciërge Jan namen woensdag 7 juli afscheid van De Fladderiep. Zij gaan met welverdiend pensioen. Juf Vera en Jan wisten helemaal niets van wat er allemaal was geregeld voor het afscheid; de kinderen hebben goed hun mondjes dicht gehouden. 

Wegens de nog steeds geldende Corona-maatregelen was het zoeken naar een gepast afscheid. En dat is er gekomen! Er was een ontbijt voor ze geregeld, een erehaag werd gevormd en er werd luidkeels een speciaal lied gezongen voor juf Vera en 'haar Jan', want zoals het liedje zegt is er zonder hun 'niks meer an'.

Na een lekkere lunch met hun collega's startte er om 14:00 een tour door het dorp in een versierde cabrio. Er was gevraagd om de vlag uit te hangen en langs de route te klappen. Hier is door veel van onze dorpsbewoners gehoor aan gegeven. Tijdens deze tour werden Vera en Jan nog overladen met cadeautjes en lieve woorden. Onze kleuterjuf was er zichtbaar van onder de indruk en kon haar tranen nauwelijk bedwingen. 

Vera en Jan blijven in Kraggenburg wonen en na dit hartverwarmende afscheid zijn ze ervan overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen door in het mooiste dorp van de polder van hun pensioen te gaan genieten. 

 

De Stentor en de Noordoostpolder hebben afgelopen edities aandacht besteedt aan de ontwikkeling van de boulevard van Kraggenburg.

De intiatiefgroep bestaande uit Dorpsbelang, Natuurmonumenten, IJsbaanvereniging 'Klein Cortina' en de Ondernemersvereniging zijn bezig met het opknappen van het gebied rond de Leemkade en willen een boulevard inrichten. De leefbaarheid zal met het opknappen van dit gebied worden vergroot en het recreatieve karakter van ons dorp wordt uitgebreid. Straks kunnen dorpsbewoners en toeristen over de boulevard wandelen en fietsen en de Zwolse vaart oversteken met een pontje om van het Waterloopbos naar het Voorsterbos te gaan. Ook de MTB'ers kunnen hun hart ophalen met de nieuwe route.

Niet alleen wandelaars en mountainbikers kunnen hier straks goed toeven, ook voor watersporters wordt het gebied weer aantrekkelijker door de aanleg van een botenhelling. De historie van Kraggenburg blijft zichtbaar door het opknappen van de oude bietenbrug. 

Al met al een groots project, en hoewel de financiering nog niet helemaal rond is, komt het einde in zicht. Mogelijk ligt het pontje nog voor de bouwvak in het water. 

Goed nieuws! Ons dorpshuis Het Klokhuis is na een lange lock down weer open voor diverse activiteiten. Dorpsbelang heeft er al vergaderd en ook andere activiteiten zoals het biljarten en Koffietijd zijn weer van start gegaan. Het dorpshuis is mag open tot 22:00 uur en vanzelfsprekend is het Corona protocol nog steeds van toepassing. In het kort houdt dit in:

  • Draag een mondkapje, als u op uw zitplaats zit mag deze af. 
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst Klokhuis
  • Schud geen handen
  • Volg de aangegeven looprichting
  • Iedereen neemt een zitplaats – Niet staan aan de bar
  • Lopen zoveel mogelijk beperken, mocht u toch lopen, draag uw mondkapje
  • De tafels en stoelen mogen niet naar elkaar geschoven worden
  • Maximaal één persoon per keer in de toiletruimte, desinfecteer uw handen na toilet bezoek

Voor de meest recente ontwikkelingen kijkt u eens op de facebook pagina van het Dorpshuis. 

Afgelopen zaterdag 29 mei was het weer tijd voor NL Doet van het oranjefonds.

Enthousiaste vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat een aantal projecten hier in Kraggenburg weer mooi zijn opgeknapt. Onder andere het mozaïekbankje en het kunstwerk de Wadi zijn schoongemaakt. Leuk detail; onder de vrijwilligers die zich hadden aangemeld waren 4 gasten die bij Netl op de camping stonden. Hoe leuk is dat?!

 

Naar aanleiding van een vraag vanuit de schouw door Dorpsbelang samen met de gemeente en de Groenbrigade is bij de gemeente het verzoek neergelegd de entree van ons dorp aan de kant van de Walstraat te verfraaiien. Aan dit verzoek is gehoor gegeven en momenteel wordt er hard gewerkt aan het mooier maken van de entree.  

Er is een bloemperk ingeplant en er komen diverse vaste bloeiende planten en siergrassen. Ook in de winter houdt het perk kleur door het gebruik van deze siergrassen. Rondom het bloemperk wordt nog gras ingezaaid. De bosrand langs de parkeerplaats en het begin van het bos bij de Hertenweg-entree, dat nu netjes is gemaakt, wordt ook ingezaaid met gras

 

Fysiotherapie Vollenhove Blokzijl houdt 1 dag per week spreekuur bij Salon Geniet aan de Voorstraat 34 A. Zo is de fysiotherapie ook voor de bewoners in Kraggenburg en omgeving dichtbij huis.

Binnen de praktijk hebben zij vele specialisaties in huis: Manuele therapie, Bekkenfysiotherapie, Kinderfysiotherapie, Oedeemfysiotherapie en Psychosomatische oefentherapie. Daarnaast bieden zij beweegprogramma's aan voor COPD, hartfalen en diabetes. Ook voor begeleiding in het herstel na het doormaken van COVID-19 bent u bij hen aan het juiste adres.

Hun aanpak is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke situatie. Indien nodig kunnen zij voor het bevestigen van de diagnose gebruik maken van echoapparatuur. Vervolgens stemmen zij hier het behandelplan op af.

Goed om te weten is dat u zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak kunt maken. Indien noodzakelijk, dan is ook behandeling aan huis mogelijk. 

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website Voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op: 0527 241509 of per mail naar info@fysiovollenhove.nl.

Inmiddels hebben we allemaal te maken met het 'nieuwe normaal', waardoor afstand houden de norm is geworden en evenementen niet kunnen worden gehouden. Gelukkig zijn er in Kraggenburg al de nodige Corona-proof activiteiten georganiseerd en ook op Koningsdag heeft STEK zich ingezet om er toch een leuke dag van te maken!

Koningsdag begon traditioneel met het hijsen van de vlag en de speech van André Verwer, voorzitter van Dorpsbelang. Dit was voor de voorzitter zijn tweede Koningsdag speech in Corona-tijd; op afstand en met slechts een handjevol mensen, die hun uiterste best hadden gedaan er feestelijk uit te zien. 

Via Facebook was er een oproep gedaan de straten zo leuk en origineel mogelijk te versieren en daar hebben diverse dorpsgenoten gehoor aan gegeven. Vanaf 11:00 uur kon er gestart worden met de speurtocht; het weer was ons goed gezind. De teams speurden enthousiast door het dorp op zoek naar de juiste juiste oplossing. Als die was gevonden kon er als verrassing een heerlijk ijsje worden opgehaald bij 't Hoekje. 

 

leeuw koningsdag

Donderdag 22 april werd mevrouw Wennekes uit Kraggenburg 90 jaar. Dochter Marijke wou dit niet ongezien voorbij laten gaan en bedacht een ludieke actie. Negentig familieleden, vrienden, bekenden, kennissen en dorpsgenoten plantten een vlag in het grasveld voor haar woning. Aan de vlaggen zat een wens voor mevrouw Wennekes.

‘Ik was blij verrast. Ik kon bijna niet geloven dat al die vlaggen voor mij waren, maar ja het was nog geen Koningsdag. Geweldig!’ Zo had mevrouw Wennekes, ondanks de corona maatregelen, toch een echte verjaardag en kan ze nog lang nagenieten met het bekijken van de kaarten en het lezen van de vele verjaardagswensen. Van harte gefeliciteerd!

 20210422180224 mw wennekes img 5191

credits foto en tekst: Margot Maljaars

De gemeente Noordoostpolder stimuleert elektrisch rijden🔌 🚗 en is daarom bezig met het plaatsen van openbare laadpalen. Bij het plaatsen van een openbare laadpaal is het belangrijk dat de locatie overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is en het mogelijk is twee voertuigen per laadpaal te plaatsen.

In Kraggenburg is er sinds kort ook een laadpaal te vinden op de parkeerplaats van Hotel Van Saaze. Dorpsbewoners, maar ook de toeristen die ons mooie dorp komen bezoeken kunnen gebruik maken van deze laadpaal. 

Wilt u een aanvraag doen voor het plaatsen van een openbare laadpaal dan kunt u via deze link een aanvraag indienen. Alle openbare oplaadpunten die reeds zijn gerealiseerd of in ontwikkeling zijn kunt u hier vinden. 

Op de landelijke opschoondag van dit jaar hebben de Geitenbreiers in hun wijk de handen uit de mouwen gestoken. 
Gewapend met een prikstok en vuilniszak gingen ze op pad en dat het nodig was blijkt wel uit de 'opbrengst'. Ook buiten de Opschoondag ruimen de bewoners vaak zwerfafval op uit de bermen. 

Basisschool De Fladderiep is bezig met het thema 'Afval' en heeft met de kinderen afval verzameld, er werd vooral veel plastic opgeruimd en dat hoort niet in de natuur! 

Samen zorgen we voor een schoon Kraggenburg! 

Geitenbreiers schoonmaakdag

 

Peter Lute (bekend van het tv-programma 'Masterchef') en zijn vrouw willen Kraggenburg culinair op de kaart zetten. 

De tv-kok is van plan in de oude schokbetonschuur naast de Oostenrijkse woning aan de Zwartemeerweg een restaurant te openen, waar hij hopelijk zijn eerste Michelinster kan behalen. Er zijn plannen voor een kruidentuin, botanische tuin, wijngaard en bijenkasten. Naast het sterrenrestaurant moet er op het terrein een slaapgelegenheid komen in de vorm van een gebouw van acht tot tien kubussen. De gemeente Noordoostpolder heeft enthousiast gereageerd op alle plannen. 

Het is de bedoeling de inkopen voor het restaurant te doen bij boeren uit de buurt. 

Lute en zijn vrouw waren meteen verkocht bij het zin van het pand en de omgeving, het pand en de woning worden door de 'masterchef' zelf opgeknapt. 

Het hele artikel over het restaurant is (online) te lezen in de Stentor 

Nog even van de sneeuw en kou genieten... 

Afgelopen weekend bedekte een dik pak sneeuw Kraggenburg. Het ziet er natuurlijk prachtig uit, maar de sneeuw geeft ook problemen voor het verkeer. Helaas doet de gemeente Noordoostpolder alleen de Voorstraat. Toen bleek maar weer waar een klein dorp groot in kan zijn... Meteen werden de handen ineen geslagen en kwam er actie 🚜 De straten werden door een aantal dorpsgenoten weer begaanbaar gemaakt, zodat iedereen die naar buiten moest dit zo veilig mogelijk kon doen.

Dit weekend kunnen er nog volop sneeuwpoppen gemaakt worden en de ijzers kunnen onder voor een rondje op onze ijsbaan of bij Netl park. Vanzelfsprekend moeten hierbij de Corona maatregelen in acht worden genomen.