Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en het Leadergeld is Kraggenbrug binnenkort een aantrekkelijke recreatieplek rijker. Wethouder Marian Uitdewilligen en de voorzitter van de initiatiefgroep Wubbo de Raad hebben het projectbord vrijdag 13 mei onthuld.
De gemeente Noordoostpolder gaat samen met vrijwilligers van Dorpsbelang Kraggenburg, Klein Cortina, Ondernemersvereniging Kraggenburg en Natuurmonumenten aan de slag. Het gebied rond de Leemkade wordt aantrekkelijker gemaakt voor de lokale bevolking, maar zeker ook voor recreanten en toeristen die dit gebied komen bezoeken.
Dit gaat er allemaal gebeuren:

De voormalige loswal wordt met hagen, bomen en verlichting verfraaid en krijgt zo een volledige metamorfose. Er wordt een botenhelling aangelegd. De bietenbrug wordt veilig en toegankelijk gemaakt en aangekleed met meubilair. Het ijsclubgebouw wordt geheel vernieuwd. En de ijsbaan wordt geschikt gemaakt voor andere activiteiten. De wandel – en ATB routes in het bos worden aangepast en krijgen een betere bewegwijzering. Ook het achterliggende bedrijventerrein wordt aangepakt. Door het toevoegen van extra plantsoen en bomen krijgt het een prettigere aanblik en beleving.