Huisvesting van arbeiders / arbeidsmigranten is een onderwerp dat ieder dorp in de Noordoostpolder raakt en waar ook Kraggenburg mee te maken heeft.
Voor het huisvesten van 8 arbeidsmigranten is er door Werckpost -de nieuwe eigenaar van de woning aan de Paardenweg 1- een principe verzoek ingediend om door te groeien naar een 'categorie 2, huisvesting van maximaal 150 arbeidsmigranten' locatie. Om dat mogelijk te kunnen maken moet het bestemmingsplan worden aangepast.
Binnenkort ontvangen bewoners binnen een straal van 1 kilometer vanaf de locatie een uitnodiging van Werckpost voor het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst, die waarschijnlijk in de week van 19 september aanstaande plaats zal vinden. Ook Dorpsbelang, de politie en de gemeente worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst.
Dorpsbelang vindt het van groot belang om namens het gehele dorp bij die bijeenkomst aanwezig te zijn en bewoners hierover te informeren, óok die bewoners die geen uitnodiging hebben gehad. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat dit de nodige vragen en wellicht zorgen bij u oproept.
Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte over dit thema via onze Facebookpagina, dorpskrant 'de Uitkijk' en bij Nieuws op deze website.

Lees er meer over in de Uitkijk van november 2022.