Dinsdagmorgen 17 mei waren er twee ambassadeurs van het OV ( Rob Bos en Anita Koedam) bij Koffietijd. Ze vertelden uitgebreid over het openbaar vervoer aan de hand van dia’s. Veel onderwerpen zijn aan de orde gekomen: Over het reizen met trein, tram, metro, bus en buurtbus. Hoe werkt het met een OV-chipkaart?  De soorten OV-chipkaarten. Hoe je de gehele reis kunt plannen. Waar en hoe je moet inchecken en uitchecken. Dat het belangrijk is om voldoende saldo te hebben op je OV-chipkaart.
En: als je interesse hebt, kun je een proefreis maken met de OV-ambassadeurs. In een groepje van zo’n vier, vijf mede proefreizigers. Dan kun je met hen in de praktijk ervaren hoe het allemaal werkt en ervaar je ook een en ander aan den lijve hoe overstappen gaat en waar je kunt zien waar en hoe laat je trein of bus vertrekt.

Voordelen van reizen met het OV zijn dat je onderweg, als je eenmaal zit, niet zelf op de weg hoeft te letten, dat je ontspannen kunt praten of lezen. Je wordt gereden.
Op veel stations kun je een fiets huren, zodat je net even verder kunt komen dan waar trein, tram, bus of metro je brengt. Naar mooie, stille plekken, of naar een museum.

Eenmaal per maand is er een ambassadeur beschikbaar in de bieb in Emmeloord tijdens een inloopspreekuur. Dat is iedere tweede dinsdag van de maand van 14.00 tot 15.30 uuur.

Kijk ook eens op deze website www.ervaarhetov.nl en bij het onderdeel OV-ambasadeurs.
Reisinformatie en het plannen van een reis vind je op: www.9292.nl