Gelukkig kon de nieuwjaarsreceptie weer live in 't Klokhuis plaatsvinden, na 2 jaar via online.
Dorpsvoorzitter André Verwer memoreerde diverse projecten die gerealiseerd zijn en die er aankomen. Zo is het pontje in de Zwolse vaart is in de vaart genomen. De loswal is omgevormd tot boulevard Leemkade, inclusief het opknappen van de bietenbrug. Bij dit project zal ook nog een nieuw gebouwtje van de ijclub Klein Cortina dit voorjaar gerealiseerd worden.
Andrë vroeg ook aandacht voor volgend jaar 2024, als Kraggenburg 75 jaar bestaat. Alle ideeën om dit een mooi feest te laten worden zijn welkom. Mail je idee, je suggestie naar dorpsbelang@kraggenburg.nl
De voorzitter bedankte alvast STEK voor het organiseren van deze Nieuwjaarsbijeenkomst en gezamenlijk werd een toast uitgebracht op het nieuwe jaar.

Ook “het bloemtje” is weer uitgereikt. Dit jaar aan Max en Ron Potters van HCR van Saaze. Lees hierover meer bij dit nieuwsbericht.

De Feestcommissie maakte het programma voor de feestweek bekend. Het thema is “Kraggenburg op reis”. De feestweek is van zondag 14 mei t/m zaterdag 20 mei.

Een ander vast onderdeel van de nieuwjaarsreceptie is de bekendmaking van prins carnaval 2023 door carnavalsvereniging De Zotte Leeuwkes. Prins Vélo, ook bekend als Mike Temmink, neemt de steek over van prins Hammertime.
Samen met zijn adjudant Thomas Zijwieltje en de Raad van Elf gaat Prins Vélo voor een jaar met een gouden randje met als jaarthema ‘Tour de Goud’, blijven trappen. Het carnavalsfeest wordt als vanouds afgetrapt met het Gezwam rond de Dam op 11 februari. Een week later op vrijdag 17 februari barst het echte carnaval los, met op de middag een jeugdactiviteit en ’s avonds het groot carnaval; op zondag 19 februari is er het familiecarnaval voor jong en oud en dinsdag 21 februari is er groot feest voor de doorgewinterde carnavalsvierders van 50 jaar en ouder. Alle activiteiten vinden plaats in Dorpshuis 't Klokhuis aan de Noordermeent.

Prins carnaval 2023