Op een zonovergoten zaterdagochtend heeft Burgemeester Bouman de fruitpluktuin van Vink Fruitboerderij in Kraggenburg geopend. Dit deed hij door symbolisch de eerste appel te plukken.

Nadat de eerste appel geplukt was, werd dit feestelijk gevierd met koffie en zelfgebakken appeltaart voor alle aanwezigen. 

Burgemeester Bouman plukte als eerste van alle bezoekers een rode Robijn, een appel die niet in de supermarkt te vinden is. Cees Vink teelt deze appel bewust wel. “Wij kiezen ervoor puur en lekker fruit te telen. Robijn is echt een appel waar je blij van wordt”, aldus Cees. Het smaakpanel van Vink geeft de doorslag of het fruit het predikaat ‘pluktuinwaardig’ krijgt.

In de fruitpluktuin staan verschillende rassen appels, handperen en stoofperen. Over smaak valt niet te twisten, dus is er voor ieder wat wils. En dat is te zien; kruiwagens vol met fruit verlaten de pluktuin. Zaterdag werden er al volop Elstar appels geplukt, de andere rassen volgen snel. Cees wordt onderbroken door een bezoeker: “kunnen we al stoofperen plukken?”  Het antwoord is duidelijk: “nog niet, ze zijn nog niet lekker. Nog één à twee weken geduld, dan zijn ze plukrijp”.

Heeft u het openingsfeest gemist, niet getreurd, de pluktuin is tot het eind van de herfstvakantie geopend.

Plukdata: iedere woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag.
Fruitplukweekend: 14 en 15 september.
Adres: Vink Fruitboerderij, Zuiderringweg 13-II Kraggenburg, tel. 0527-252556, www.vinkfruitboerderij.nl