Kraggenburg is een prettig dorp om te wonen vanwege de open sfeer, de rust, de ruimte, het groen en veel recreatiemogelijkheden in de omgeving. De bewoners van Kraggenburg waarderen ook de saamhorigheid en het actieve verenigingsleven. Wat nieuwkomers opvalt is dat iedereen elkaar groet op straat.
Het woningaanbod is zeer gevarieerd met gunstige huur- en koopprijzen in hun klasse.

Kraggenburg luchtfoto tekst

Huurwoningen.
Deze worden aangeboden door woningcorporatie Mercatus.

Koopwoningen
Het aanbod is zeer gevarieerd: rijtjeshuizen, hoekwoningen en prachtige vrijstaande woningen in de dorpskern, vrijwel allemaal met een grote tuin. Het dorp ligt naast het Voorsterbos.
Daarnaast woont zo’n 60% van de Kraggenburgers aan de buitenwegen. Deels in ruime vrijstaande woningen met grote tuinen en bedrijfs/hobbyruimten waar ruimte is voor bijzondere woonvormen en nieuwe bedrijvigheid. Verder zijn er zogenaamde 'arbeiderswoningen': kleinere betaalbare woningen met een grote tuin voor wie van het echte buitenleven houdt.

Nieuwbouw
Sinds 2019 kent Kraggenburg de nieuwbouw locatie Kraggenburg Zuid, ook wel bekend als "kavel Penders".
In Kraggenburg - Zuid, fase 1A en 1B komen vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen. De bouw is gestart in februari 2020 met fase 1A. Dit waren particuliere kavels via verkoop door de gemeente en er waren 4 projectkavels
Fase 1B wordt in de eerste helft van 2022 bouwrijp gemaakt. De kavels hiervan zijn via loting in februari 2022 in optie gegeven en worden door de gemeente verkocht aan particulieren.

In februari 2022 is de gemeente gestart met het maken van een bestemmingsplan voor fase 2 van Kraggenburg - Zuid.