Kraggenburg is een prettig dorp om te wonen vanwege de open sfeer, de rust, de ruimte, het groen en veel recreatiemogelijkheden in de omgeving. De bewoners van Kraggenburg waarderen ook de saamhorigheid en het actieve verenigingsleven. Wat nieuwkomers opvalt is dat iedereen elkaar groet op straat.
Het woningaanbod is zeer gevarieerd met gunstige huur- en koopprijzen in hun klasse.

Kraggenburg luchtfoto tekst

Huurwoningen.
Deze worden aangeboden door woningcorporatie Mercatus.

Koopwoningen
Het aanbod is zeer gevarieerd: rijtjeshuizen, hoekwoningen en prachtige vrijstaande woningen in de dorpskern, vrijwel allemaal met een grote tuin. Het dorp ligt naast het Voorsterbos.
Daarnaast woont zo’n 60% van de Kraggenburgers aan de buitenwegen. Deels in ruime vrijstaande woningen met grote tuinen en bedrijfs/hobbyruimten waar ruimte is voor bijzondere woonvormen en nieuwe bedrijvigheid. Verder zijn er zogenaamde 'arbeiderswoningen': kleinere betaalbare woningen met een grote tuin voor wie van het echte buitenleven houdt.

Nieuwbouw
Sinds 2018 / 2019 kent Kraggenburg twee nieuwbouw locaties en wel:
1) Kraggenburg Zuid ( "kavel Penders") met vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen. De bouw hiervan start in oktober 2018.
Er zijn hier particuliere kavels via verkoop door de gemeente en er zijn projectkavels via makelaardij Sinke.
2) Walstraat met 7 rijwoningen. Deze zijn allemaal verkocht en de bouw is begin juli 2018 gestart.
3) Interessant om te melden is dat in de voormalige R.K. kerk 5 grote herenwoningen zijn gerealiseerd in 2017. Tot nu toe uniek in de Noordoostpolder.