De gemeente bezit bouwgrond in Kraggenburg, bekend als "kavel Penders". Deze bouwgrond ligt aan de zuidkant van het dorp en binnen de bossingel die het dorp omgeeft. In 2019 is voor een deel van deze "kavel Penders" een bestemmingsplan vastgesteld (Kraggenburg Zuid- fase 1). Dit is weer opgedeeld in fase 1a en fase 1b.

Van fase 1a zijn de bouwkavels verkocht of in optie. Na de verloting op 9 februari zijn alle kavels van fase 1b in optie. Dat zijn 6 kavels voor vrijstaande woningen en 10 kavels voor twee-onder-een-kapwoningen. Een overzicht van deze bouwkavels (kv101 t/m kv116) vindt u onderstaand en ook via deze pagina.
Let op: Kijk altijd op deze kavelkaart voor de meest actuele situatie, omdat soms opties worden teruggeven.
Tip: Als u in deze kaart bent, klik linksboven op het blokje "Legend" voor de betekenis van de kleurcodes van de kavels.

Aan het einde van deze pagina vindt u een plattegrond met een indeling van de kavels van fase 1b (februari 2022) en de eerste stedebouwkundige schets.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over nieuwbouwplannen? Neem contact op met de gemeente: telefoon 0527 - 633 911 of stuur een mail naar   mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl

De gemeente heeft een aparte site voor de bouwkavels en nieuwbouwprojecten in de Noordoostpolder. U kunt zich hier bijvoorbeeld ook inlezen over wat er allemaal komt kijken bij het (laten) bouwen van een huis.


Overzicht van de bouwkavels, oranje kavels zijn in optie (situatie mei 2022). Kavel kv15 uit fase 1a. is nog beschikbaar voor twee-onder-een-kap.

Kavels 1b mei 2022
 

 

Stedenbouwkundige uitwerking van “kavel Penders” , mogelijke vervolgfases.
Kaart 1a tbv fase 1b