Welkom op de pagina met alle informatie over het 75-jarig bestaan van Kraggenburg in 2024. 

Flyer 75 jaar Kraggenburg 

Heeft u ‘m al gezien? Het bomvolle programma voor ons jubileumjaar? Veel enthousiaste vrijwilligers zijn al maanden druk bezig met de voorbereidingen; daarbij zijn extra handjes altijd welkom!

Niet ontvangen? Kalender_75_jaar.pdf. .

Flyer 75 jaar

Activiteiten

22 maart - het sprookje in de kerk

Bij het bestaan van 75 jaar, hoort natuurlijk ook een speciale activiteit voor onze jongere dorpsbewoners. Op vrijdag 22 maart gaan wij een sprookje opvoeren in de PKN-kerk. Hierbij werkt de PKN-kerk samen met toneelvereniging Sint Genesius en met basisschool De Fladderiep voor een mooie uitvoering van het sprookje; “Het Magalleskruid”.
In de ochtend wordt het sprookje opgevoerd door spelers van St. Genesius, de PKN-kerk en door de kinderen van onze basisschool. De kinderen gaan de voorstelling verrijken met een paar liedjes, die zij gaan zingen tijdens de voorstelling. Juf Salomé en juf Rian schrijven de liedjes, die passen in het sprookje.

’s Morgens om 10.30 uur komen de kinderen onder schooltijd naar de kerk en zien het sprookje dan voor het eerst. Ouders en geïnteresseerden mogen ’s morgens ook komen kijken, wanneer zij dat willen.
’s Avonds om 18.30 uur wordt nogmaals een uitvoering geven voor onze dorpsbewoners. Wij hopen dat de kinderen dan weer allemaal kunnen komen om te zingen, omdat zij een grote aanvulling zijn op dit geheel.

De entree is GRATIS. Bij de ingang staat een bus. Wij hopen dat iedereen daarin een vrijwillige bijdrage wil doen, ter ondersteuning van de kosten voor deze voorstelling.

Het sprookje gaat over steeds hoger wordende kosten. Het paleis moet misschien wel verkocht worden. Er komen kopers die gehoord hebben van het Magalleskruid. Met dat kruid kun je bijzondere dingen doen, maar zij zijn niets goeds van plan. De prinses ontdekt dit en zal er alles aan doen om te voorkomen dat slechteriken in het bezit komen van het paleis.
Naast de spelers zijn allerlei mensen van decor, kleding, licht en geluid op dit moment druk bezig met de voorbereidingen, om dit sprookje tot een groot succes te maken.


6 juli - Obstakelrun

Klimmen, klauteren, glijden en in de modder rollen; ga deze sportieve uitdaging aan met je vrienden of het hele gezin!

Obstakelrun Post beter