Na veel jaren van overleg en voorbereiding is 31 mei het pontje in de vaart genomen. De starthandeling is verricht door Gedeputeerde Harold Hofstra, (oud-)wethouder Hans Wijnants, gebiedsmanager Philip Makkink van Natuurmonumenten en Wubbo de Raad namens Dorpsbelang Kraggenburg. Zij maakten als eersten de overtocht heen en terug in de Zwolse Vaart. Hiermee is voor fietsers en wandelaars een mooie verbinding ontstaan tussen Waterloopbos en Voorsterbos.

In de toespraken werd het lange traject genoemd en de samenwerking tussen de diverse organisaties. Dat zijn Dorpsbelang Kraggenburg, de provincie, de gemeente en Natuurmonumenten. Het pontje is gebouwd door de Kraggenburger bedrijven Noordeloos en Mattijssen Constructies. Het grondwerk en de toeritten naar de pont door A de Jonge uit St Jansklooster. Alle sprekers concludeerden dat we met zijn allen trots mogen zijn op dit pontje, op deze verbinding. Een mooie aanvulling op de recratieve voorzieningen in Kraggenburg.

Het pontje heeft de naam 't Wub-bootje gekregen als dank aan Wubbo de Raad voor zijn inzet en kartrekker om dit project te realiseren.

Pontje in de vaart 2