"Elke 5 minuten belandt er een 65-plusser op de spoedeisende hulp vanwege verwondingen door vallen. Het voorkomen van vallen bij ouderen is van groot belang om gezondheid en zelfstandigheid te behouden en mobiel te blijven"

Voor ouderen kan vallen een grote impact hebben, zoals bovenstaande quote aangeeft. Een aanslag op gezondheid, minder kunnen doen als voorheen, meer afhankelijkheid. Een belangrijk onderwerp waarover op dinsdag 30 januari voorlichting is gegeven bij Koffietijd.
Zo'n 40-tal belangstellenden kregen deze ochtend praktische tips om de kans op vallen te verkleinen of liever nog om te voorkomen. Fysiotherapeut Hilde van Raalte van Zorggroep Oude Nieuwe Land betrok enthousiast de bezoekers bij haar verhaal met veel herkenbare foto’s uit de praktijk, oorzaken van vallen laten zien en het geven van praktisch tips. Er was een levendige uitwisselingen van vragen en antwoorden. Na de pauze deden de bezoekers o.l.v. Hilde mee met diverse beweegoefeningen om toch zo vitaal mogelijk te blijven.

Thuis deze oefeningen doen is sterk aanbevolen. Kijk hier op de poster met aanwijzingen, tips en de voorbeelden van oefeningen. Je kunt deze poster ook printen. Verder is er een andere poster over medicijngebruik en het risico op vallen.