De opvoering van dit toneelsprookje (op 22 maart) is een samenwerking van toneelvereniging Sint Genesius, bassischool de Fladderiep en de PKN-kerk, die in april 70 jaar bestaat. Het is een van de maandelijkse activiteiten in het kader van 75-jaar Kraggenburg.
Een sprookje met een prinses, koning en koningin, een tante en een tovenaar met zijn assistente. De koningin wil het paleis verkopen, maar dat wil de prinses helemaal niet. De tovenaar wil het kasteel graag kopen, omdat er een beroemd kruid verborgen zou zijn. Er onstaan allerlei verwikkelingen, waar de schoolkinderen bij betrokken werden via interactie met de spelers en het zingen van liedjes. Het “Magalleskruid” wordt gevonden, maar niemand mag het misbruiken en daarom verbrandt de koning het kruid.
De kinderen, ouders, opa's en oma's en vele andere belangstellende dorpsbewoners hebben genoten van dit toneelstuk.Een geslaagde uitvoering met goed spel van de spelers, met prima ondersteuning van licht en geluid en niet te vergeten de grimme, de haardracht en mooie kostuums.