Muziekfestival Wildeburg vindt van donderdag 11 tot en met zondag 14 juli voor de vierde keer plaats in recreatiepark Netl de Wildste Tuin. Wildeburg staat bekend om zijn creatieve uitspattingen en de mix van live en elektronische muziek. Bezoekers vanuit heel Nederland trekken naar Kraggenburg voor het festival, welke volledig is uitverkocht.

 Nieuwe toevoegingen

Nieuw dit jaar is het podium Achtertuin, waar veel downtempo en diepe melodieuze grooves te horen zijn. Bij de nabij gelegen relaxplek Flower of Life komen de festivalgangers tot rust met massages, yoga en meditatie. Slapen doen festivalbezoekers dit jaar ook bij nabijgelegen Camping de Voorst, welke volledig gevuld is met vooropgezette tenten en campers. 

Duurzaam

De organisatie vindt het belangrijk om zorgzaam om te gaan met het gebied. Zo krijgen alle rokers bij de entree een zakasbak en wordt men middels grappige teksten op bordjes en in de festivalkrant gewezen op het belang om geen sigaretten op de grond te gooien. Drinken wordt geschonken in recyclebare hard plastic bekers en vele prullenbakken zijn gemaakt van gerecyclede kartonnen tenten. Om te zorgen dat er geen tentharingen in de grond blijven zitten kan men deze omruilen voor een verse Hollandse Nieuwe Haring aan het einde van het festival.  

Wildeburg, eerste editie 2016 - Foto: Ruben May

Wildeburg, eerste editie 2016 - Foto: Ruben May

 Netl de Wildste Tuin is van 5 t/m 19 juli helemaal gereserveerd voor Wildeburg en is alleen toegankelijk met een festivalticket.

WILDEBURG12.13.14. juli 
Netl de Wildste Tuin, Kraggenburg

www.wildeburg.nl