Verrast is Piet Koster wanneer hij zaterdag naar voren wordt geroepen tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Dorpshuis het Klokhuis in Kraggenburg. Liever staat hij niet in de belangstelling. Verbaasd is hij dat zijn vele goede werk voor de dorpsgemeenschap is opgevallen. Voor hem is het vanzelfsprekend om degenen die het moeilijker hebben te helpen.

Uit handen van Wilma van Beekhuizen van STEK (Stuurgroep Evenementen Kraggenburg) kreeg hij het bloemetje uitgereikt voor al zijn verdiensten voor het dorp. ‘Een rustige vriendelijke man’, zo omschrijft ze Koster. ‘Een stille kracht met een meelevend oog en oor voor mensen die het moeilijk hebben, staat altijd klaar voor wie hulp nodig heeft.’

Koster doet te veel om op te noemen, een selectie: hij geeft rondleidingen in het Waterloopbos, is vrijwilliger in het Dorpshuis, is bestuurslid geweest van Dorpsbelang, was voorzitter van de KBO (Katholieke Bond van Ouderen) NOP en zit er nog in het bestuur, is voorganger in de RK-kerk bij lekenvieringen, lid van de KIK (Kerken in Kraggenburg) groep en voorzitter van de JVV (Jongeren van Vroeger). Het bloemetje is dan ook dik verdiend!

fotocredits: ParelProjecten