Van akkerbouw, bloemencorso’s, landschapskunst tot het Pieperfestival en het museum op Schokland, de Polder Triënnale zal inzoomen op de verschillende wonderen van de Noordoostpolder door de lens van nieuwe makers en denkers.

In aanloop naar de Floriade in Almere (2022) wordt de eerste editie van de Polder Triënnale georganiseerd, dit nieuwe initiatief vraagt aandacht voor het achterland van deze expo en biedt een alternatief op bekende culturele attracties in de Randstad. Een publiek programma verspreid door de polder zal bewoners, bedrijven, organisaties en toeristen uit zowel binnen- als buitenland inspireren door middel van de cultuur en ecologie van de in 1942 drooggevallen polder. Diverse routes -van paard en wagen tot bus- leiden langs verschillende regionale organisaties en bedrijven waar kunstenaars, designers en architecten worden uitgenodigd om te reageren op verhalen uit de regio.

Polder TriennaleCredits: Polder Triënnale 2022

 

De Polder Triënnale is een initiatief van architect Rianne Makkink, cultureel strateeg Willem Schenk en curator Jules van den Langenberg. Vanaf 2022 willen zij iedere drie jaar een landschapstriënnale in de Noordoostpolder organiseren om het erfgoed en het nieuwe potentieel van bestaande plekken te laten zien. Georganiseerd vanaf het hoofdkwartier, een culturele boerderij in Kraggenburg, bestrijkt het evenement een gebied van Middelbuurt op Schokland tot Marknesse.

De organisatie is momenteel op zoek naar samenwerkingen met de regio om begin september een open dag te organiseren ter introductie van Triënnale. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@poldertriennale.nl. Bent u actief in de gemeente Noordoostpolder als bedrijf of organisatie, dan nodigen zij u uit te reageren. Zij komen graag bij u langs om verschillende scenario’s te bespreken waarbij uw activiteiten een platform kunnen bieden voor de kunsten.