Zaterdagochtend 13 november hebben bewoners van het tweede deel van de Rennenstraat bloemrijke vaste planten in de plantsoen-stroken van hun straat geplant. Dit is uitgevoerd in een goede samenwerking met wijkbeheer van de gemeente en is het resultaat van een bewonersinitiatief.

Begin van dit jaar hebben enkele bewoners gevraagd of in de plantsoen-stroken vaste planten konden komen. Op die manier krijg je een veel fraaier aanzicht in dit deel van de straat, omdat de struiken die er stonden het al jaren zeer slecht deden. De gemeente heeft toegestemd in dit initiatief en in goed overleg is er een ontwerp gemaakt voor een kleur- en bloemrijk aanzien in dit straatdeel. De gemeente heeft het nodige voorwerk door een aannemer laten uitvoeren (oude struiken er uit, nieuwe goede tuingrond in de vakken).

De deal hierbij is wel dat de bewoners nu zelf het onderhoud gaan doen. Het merendeel van de bewoners van dit straatdeel heeft toegezegd hieraan mee te werken. Alle betrokkenen zijn enthousiast hoe het straatbeeld nu al is verbeterd, maar nog meer benieuwd hoe het er in de lente en zomer uit gaat zien, als alles in bloei staat.

 

Rennenstraat 2