De feestcommissie stond voor de uitdaging om in 2024 een andere dan gebruikelijke feestweek (6 t/m 12 mei) te organiseren, want het is dit jaar het jubileum van 75 jaar Kraggenburg. Afgaande op de positieve geluiden die je om je heen hoort, mag de conclusie zijn dat het een prima feestweek is geweest. Er waren bekende elementen met o.a. de wedstrijden voor de wijken. Biij het volleybaltoernooi was de winnaar de wijk Zwarte Hertjes. De wijk Dorp West is de winnaar geworden van de zeskamp. Ook was er een primeur bij de wijken: de wijk Kraggenburg Zuid is gevormd met een mix van nieuwe inwoners van ons dorp en met mensen die hier al langer wonen.
Er waren nieuwe elementen, zoals de woensdagmiddagborrel met presentatie vanhet boek “Karakteristiek Kraggenburg” een gezellig samenzijn met een live band. De wielerwedstrijden op Hemelvaartsdag waren zeker de moeite waard. Eerst hadden de Kraggenburgse jeugd en volwassenen (dikke buiken race) hun race. Daarna een echte KNWU-wedstrijd met zo'n 50 deelnemers.
Een hoogtepunt was de revue met een uitvoering op donderdag- en vrijdagavond voor een volle feesttent. Het was een ware uitdaging voor de feestcommissie om dit georganiseerd te krijgen.

Dat is zeer zeker gelukt met de inzet van twee regiseurs en de vele aanmeldingen om mee te doen. Heel veel dorpelingen hebben meegedaan als speler, muziekant, zanger en niet te vergeten de mensen achter de schermen voor allerlei diensten en klusjes. Zo is er een mooie, leuke en vlotte revue opgevoerd met dans, stevige muziek, bijzondere en soms ontroerende liedjes en diverse sketches over het Kraggenburgse. Het publiek, het dorp, heeft er volop van genoten.
Zaterdagmiddag na de zeskamp het traditionele eten, wat weer prima verzogd was. Tenslotte op zondagmorgen de afsluiting met een kerkdienst “Back in Time”, met passende muziek uit de top 2000. Door het mooie weer kon deze kerkdienst buiten bij de feesttent worden gehouden.
Zoals al gezegd het was een uitdaging om zo'n uitgebreide feestweek te organiseren, met daarin ook onderdelen vanwege 75 jaar Kraggenburg. De feestcomissie als trekker krijgt dit voor elkaar door de medewerking van heel veel vrijwilligers met hun enthousiasme, kennis en kunde. Samen hebben we zo met en voor het dorp een prachtige feestweek gerealiseerd. Onderstaand een galerij met een impressie van de diverse dagen/onderdelen.