Van een tussen Kerst en Oud en Nieuw dip was zaterdag in Kraggenburg niets te merken. Maar liefst 27 teams deden fanatiek mee aan de Dorpsquiz in het kader van het 70-jarig bestaan van het dorp. De teams bestonden uit meestal wel meer dan 10 personen in verschillende leeftijden.

Teamleiders konden om 16.00 uur 's middags de quizboeken ophalen, waarna de teams op een eigen gekozen plek zich over de denk- en doe-opdrachten bogen. De meeste teams zaten gezellig in de woonkamer bij één van de leden, maar ook in de ontbijtzaal van Van Saaze en in het Dorpshuis waren teams fanatiek aan het werk. Soepje, broodje, hartige taart, bij één team kwam zelfs de gourmet op tafel.

De organisatie deed een rondje langs de teams en was opgetogen: 'voor ons is het nu al geslaagd, wat een gezelligheid en wat een saamhorigheid'.

De opdrachten waren zeer divers. Ze gingen over de geschiedenis van het dorp, sport, er moesten foto's herkend en gemaakt worden, appelflappen gebakken van echte Kraggenburger appels, appels geproefd en puzzels gemaakt worden, Een hele kluif om alle opdrachten voor 21.00 uur dezelfde dag gedaan te krijgen.

Exact om 21.00 uur moest het quizboek weer ingeleverd worden bij HCR Van Saaze, waar de bluesband De Zaak er als afsluiting van de dag onder het genot van de zelf gebakken appelflappen een feestje van maakte in de zaal en ook het café volstroomde met deelnemers. Een mooie afsluiting van een fanatieke quizavond.

Zondag zijn de eerste vragen en opdrachten nagekeken door het organisatieteam. De prijsuitreiking is op 11 januari om 20.00 uur bij HCR Van Saaze in Kraggenburg. Deelnemers zitten dus nog twee weken in spanning.Voor wie de vragen nog eens wil nakijken: hier is het quizboek.