Het was nog even spannend, hoe en óf de Sinterklaas intocht door kon gaan dit jaar. De traditionele intocht op de kade zat er ook dit jaar helaas niet in, maar Stek Kraggenburg had een geweldig alternatief bedacht. 

De Sint deed op zaterdagmorgen 20 november een ronde door het dorp. De route was vooraf bekend gemaakt en de kinderen hadden op school mooie vlaggetjes gemaakt waarmee ze de Sint langs de route konden konden verwelkomen. Het weer zat gelukkig mee en de opkomst was heel goed. De corona-maatregelen gooiden voor de gebruikelijke bijeenkomst in het Dorpshuis roet in het eten, maar ook daar was natuurlijk iets creatiefs op bedacht. 

Het Dorpshuis werd een zogenaamde 'doorstroomlocatie'. Per keer mocht er een gezin bij Sinterklaas en zijn pieten op bezoek. Dit gaf een hele andere beleving en toch ook wel spannend, zo dicht bij Sinterklaas en zijn pieten! De pieten hadden verschillende kleuren en natuurlijk roetvegen van het klauteren door de schoorstenen. Er was genoeg lekkers voor alle kinderen. Geduldig werd er buiten op passende afstand van elkaar gewacht op het grote moment. Het wachtende publiek kreeg namens Stek Kraggenburg een warme kop koffie of thee aangeboden. 

We kunnen terugkijken op een geweldige Sinterklaas intocht.