Er wordt op dit moment volop gebouwd in Kraggenburg en dat blijft nog wel even zo. Op 9 februari gaat de gemeente particuliere kavels van het plan Kraggenburg - Zuid, fase1b verloten. Je moet je daarvoor inschrijven en dat kan t/m 30 januari 2022. Op onze website staat bj het thema Wonen en  dan  Nieuwbouw meer informatie over de bouwkavels van fase 1b of kijk direct op deze pagina

Wordt er dan niets gebouwd voor de jeugd en de ouderen in het dorp?

Jazeker en dat gaan we, samen met jullie, op een hele bijzondere manier doen. Na overleg met het gemeentebestuur hebben we als dorpsbelang Kraggenburg namelijk als eerste dorp toestemming gekregen voor een CPO project.

De afkorting CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Hierbij kan je dus zelf, samen met anderen, naar je eigen wensen, je nieuwe huis laten bouwen.
Dit kan een woning in een rij zijn of een appartement. Of misschien wil je wel een zogenaamde rug aan rug woning of een patiowoning. Ook de grootte van de tuin en allerlei andere zaken zijn nog te bepalen en te kiezen.

Je bent dus vrij om allerlei keuzes zelf te maken, zodat het echt een woning wordt die aan jouw eisen en wensen voldoet. Uiteraard binnen de kaders die de gemeente meegeeft en binnen het budget dat jij beschikbaar hebt. Omdat je zelf als groep gezamenlijk eigenlijk de projectontwikkelaar bent, heb je volop keuze en zijn de kosten lager. Daar staat wel tegenover dat je zelf er ook tijd in gaat steken en gezamenlijk de verantwoordelijkheid op moet pakken.

Wij kunnen ons voorstellen dat je denkt dat je dit allemaal niet kan, maar jullie hoeven dit niet alleen te doen, er is een begeleidingsbureau dat jullie hierbij gaat ondersteunen. Tijdens de bijeenkomst legt Menno de Lange van het bureau Droomwonen het hele proces uit. In januari start de planvorming met de mensen die een woning willen gaan kopen. Vervolgens helpt dit bureau de CPO groep in de overleggen met de gemeente en met de keuze van o.a. architect, constructeur en de aannemer.

We kunnen ons goed voorstellen dat je best veel vragen hebt over hoe dit in zijn werk gaat.

Daarom nodigen wij iedereen uit voor wie dit interessant is.

Dus ben je op zoek naar:

  • Een koopwoning, rijwoning, appartement, patio of ander type koopwoning
  • Wil je hier zelf alleen of met partner en of kinderen gaan wonen
  • Wil je veel inspraak en ben je concreet op zoek naar een eigen woning.
  • Meld je dan nu aan en dan ontvang je persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomst op 2 december aanstaande

De exacte aanvangstijd en locatie ontvangt u in de uitnodiging.

Opgave is beslist noodzakelijk vanwege alle corona maatregelen en dient voor 26 november per email te gebeuren; dorpsbelang@kraggenburg.nl

Vergeet je niet door te geven met hoeveel personen jullie komen?

Het gaat deze avond dus niet over huurwoningen. Huurwoningen worden gebouwd door Mercatus. Deze avond is ook niet voor personen die een woning willen kopen voor de verhuur.

We hopen op een mooie opkomst.

 

Dorpsbelang Kraggenburg

 

Uiteraard worden de door het RIVM voorgeschreven corona-maatregelen nageleefd