Jeugdtheatergroep Jeu d'Op uit Kraggenburg kreeg afgelopen zaterdag de lachers op haar hand met het blijspel 'Hotel te koop' van Henk Roede. Jeu d'Op bestaat uit acht talentvolle jeugdspelers in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. Michelle Wiegmink en Annabel de Boer tekenden voor de regie. 

Jeu Favorites 1 van 6Foto: Fotorien.nl

 

In 'Hotel te koop' runnen Simon (Mare Botter) en Emma (Maud Jongbloed) al hun hele leven een klein hotelletje midden in de bossen. Ze hebben het hotel te koop gezet om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Eindelijk heeft er zich een koper gemeld. Simon, Emma en het personeel moeten alles op alles zetten om een goede indruk op de koper te maken. 

Jeu Favorites 2 van 6Foto: Hans in gesprek met tuinman Frits
Fotocredits: Fotorien

 

Vanaf het moment dat recencent Meneer Chateau (Mayandra Rodermond) en even later Hans (Bor Kommers), de potentiële koper samen met zijn vriendin Lola (Esmee de la Vieter) arriveren in het hotel gaat er van alles mis. Hilarisch wordt het als Laura (Karlien Botter), de vrouw van Hans samen met haar vriendin ook komt logeren in het hotel. Nog hilarischer wordt het als de 12 kippen van buurman Geert (Anouk Pronk) vrij door het hotel lopen en als tuinman Frits (Tanja Kostwinder) de auto in de keuken parkeert. 

Jeu Favorites 3 van 6 Foto: Piccolo Piet (Nick Botter) verstopt een kip onder zijn jas
Fotocredits: Fotorien

 

Jeu Favorites 5 van 6 Fotocredits: Fotorien

 

De koop wordt toch gesloten. Pas na ondertekening van het koopcontract komen Simon en Emma erachter dat Hans een kerncentrale wil bouwen op de plek van het hotel en alle personeel ontslagen wordt. Dat kan zomaar niet vinden ze en ze sluiten een weddenschap af met Hans. Wanneer alles in het hotel één dag op rolletjes loopt wordt de koop ongedaan gemaakt. Met hulp van Meneer Chateau wordt er snel een plan gemaakt en komt alles op z'n pootjes terecht. Het hotel kan blijven en de koop wordt niet ongedaan gemaakt, maar het huwelijk van Hans en Laura wel. Laura schenkt het hotel aan haar vriendin Nel, die helemaal hoteldebotel is van Meneer Chateau, zodat Nel en Meneer Chateau er weer een knus en gezellig hotel van kunnen maken. 

Jeu Favorites 6 van 6Eind goed, al goed
Fotocredits: Fotorien

 

De spelers hebben al gauw het publiek in de volle zaal op hun hand. Er klinkt een lach en ouders, opa's en oma's verbazen zich over het talent van hun (klein)kinderen. 

Jeu Favorites 4 van 6 Fotocredits: Fotorien

 

Spelers: Mare Botter, Maud Jongbloed, Bor Kommers, Mayandra Rodermond, Esmee de la Vieter, Anouk Pronk, Karlien Botter, Tanja Kostwinder, Nick Botter, Emma Dam, Anique Willeman.