Met het maken van een puzzel met het logo van Uit-jeTent gaf wethouder Hans Wijnants vanavond de aftrap voor het Uit-jeTent festival in Noordoostpolder.

 Het festival vindt plaats van 14 tot en met 17 juni met vier festivalterreinen verdeeld over de Noordoostpolder. De aftrap vond plaats op het terras bij Hotel Restaurant Van Saaze in Kraggenburg, het centrum van het cluster of festivalterrein creatief. Voorzitter van Uit-jeTent Ron Potters vertelde wat er allemaal in 'zijn' cluster te doen is. Van kampvuur op vrijdag tot haak- en brei picknick op zaterdag en inspiratieroute op zondag.

Peter Meurs, bestuurslid van StEP en verantwoordelijk voor het Uit-jeTent festival vertelde blij te zijn dat het festival nu onder de vleugels van StEP, Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder georganiseerd kan worden en gaf de invulling van de andere clusters, waarna Ed Voigt, spreker tijdens de inspiratieroute in het Waterloopbos op zondag 16 juni, boeiend vertelde over Lely en het Zuiderzeeproject. Aan het eind van zijn verhaal bood hij Wethouder Wijnants het boek 'Cornelis Lely, ingenieur van het nieuwe Nederland' aan.

Hierna mocht wethouder Wijnants de officiƫle aftrap voor het festival geven. Het bleek nog niet zo makkelijk de puzzel in elkaar te zetten, maar gelukkig lukte het de wethouder toch, waarna hij blij de afbeelding van het logo omhoog kon houden.

Het programma voor het festival is te vinden op https://uit-jetent.nl, ook kun je via deze website je kampeerplek boeken.